Advies en installatie

Perfect resultaat

Een robotmaaier van Grasrobot.nl levert perfect resultaat. Ons aanbod in robotmaaiers is namelijk geselecteerd op kwaliteit én diversiteit. Hierdoor kunnen wij een selectie van hoogwaardige robotmaaiers aanbieden die geschikt zijn voor iedere situatie.

Advies

Er zijn zoveel merken en soorten robotmaaiers. Wij begrijpen heel goed dat u door de bomen het bos niet meer ziet. We helpen u graag een keuze te maken door deskundig advies te geven.

Aanleg

Na de aankoop van een robotmaaier leveren we de robotmaaier bij u op locatie. Indien gewenst kunnen we de robotmaaier dan voor u op locatie aanleggen/installeren.

Onderhoud

Ook na levering en installatie van de robotmaaiers kunt u op ons rekenen: we verzorgen periodiek het onderhoud van uw robotmaaier en ook bij storingen kunt u rekenen op de service van Grasrobots.nl.

Passend advies

Een belangrijk onderdeel van onze service is advies op maat. Tuinen en gazons kunnen flink van elkaar verschillen. Smalle doorgangen, veel obstakels, een groot oppervlakte of juist klein; het zijn allemaal punten waar wij rekening mee houden in ons advies. Zo kunnen wij passend advies geven dat een 100% werking garandeert.

Welk type robotmaaier het beste bij u en uw gazon past, is afhankelijk van verschillende factoren:

  • De oppervlakte van uw gazon 
   Hoelang een robotmaaier kan maaien voordat hij weer moet laden, hangt af van de maat van de batterij. Een klein gazon kan prima gemaaid worden door een goedkope(re) robotmaaier met een kleinere accu. Een groter gazon vraagt echter om een robotmaaier met een grotere accu.
  • Hellingshoek van uw gazon
   Heeft u een grote hellingshoek in uw gazon? Dan is het noodzakelijk om een robotmaaier aan te schaffen die deze hellingshoek goed aankan. Niet elke robotmaaier kan evengoed omgaan met hellingshoeken. Wij hebben gelukkig een mooie selectie van robotmaaiers die dat wel kunnen.
  • Het geluidsniveau
   Het geluidsniveau van een robotmaaier kan nogal verschillen: de ene robotmaaier produceert meer geluid dan de ander. Indien u liever een stillere robotmaaier heeft, dan is het verstandig om voor een robotmaaier te kiezen met een laag geluidsniveau.

  • De besturing
   Vindt u het fijn om de robotmaaier met de hand aan te zetten? Of wilt u juist dat hij sensoren heeft waarmee hij zelf weet wanneer het tijd is om te maaien? Of bestuurt u de robotmaaier liever met een app? Onze robotmaaiers zijn van alle gemakken en handige extra’s voorzien. We kijken graag naar wat bij uw persoonlijke wensen past.

Om deze verschillende factoren zo goed mogelijk mee te nemen in ons advies, komen wij graag vrijblijvend bij u thuis. Dan overleggen we met u welke robotmaaier het beste past bij u en uw gazon.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Benut uw robotmaaier optimaal

U kunt de machine zelf installeren met een uitgebreide instructie van ons, of wij verzorgen voor u de aanleg en het instellen/afstellen van de robotmaaier, zodat de robotgrasmaaier optimaal presteert.

De installatie van robotmaaiers is iets wat precisie en expertise vereist. Als u het installeren van uw robotmaaier door ons laat doen, kunnen wij garanderen dat de kwaliteiten van robotmaaiers volledig tot hun recht komen.

Robotmaaiers voor elke tuin

Wij begrijpen dat iedere tuin en elk gazon anders is qua grootte en vorm. Ons team van experts geeft daarom deskundig advies over welke soort robotmaaier het meest geschikt is voor u. Wij nemen daarin uw specifieke wensen en behoeften mee. U kunt dus rekenen op advies op maat.

Welk vorm tuinberegening heeft uw voorkeur?

Inventarisatie te maaien oppervlak

Eerst bekijken we hoe het maaioppervlak eruit ziet en of hier obstakels in zitten waar rekening mee gehouden moet worden.

Basisstation plaatsen

We kijken met u waar het basisstation geplaatst wordt. Het basisstation moet in een straal van 10 meter van een stroompunt geplaatst worden op een vlakke ondergrond.

Omtrekkabel leggen

We leggen een omtrekkabel. Deze kabel geeft aan waar de grenzen van het maaioppervlak liggen. Met een speciale machine wordt de kabel onder de zoden gelegd zodat deze geen hinder zal veroorzaken bij tuinwerkzaamheden.

Installatie robotmaaier

We installeren de robotmaaier compleet naar uw wensen (zoals het instellen van de maaihoogte, maaitijden etc.). Daarna kunt u meteen uit de voeten met uw nieuwe robotmaaier.

Service & onderhoud

Onderhoud
Om 100% werking te kunnen blijven garanderen, bieden we ook nazorg in de vorm van onderhoud. Het is aan te bevelen om uw robotmaaier aan het einde van ieder maaiseizoen een onderhoudsbeurt te geven zodat de robotmaaier in het volgende maaiseizoen weer een perfect resultaat aflevert.

Wanneer u een robotmaaier bij ons aanschaft, krijgt u aan het einde van het maaiseizoen een bericht waarin wij voorstellen om een afspraak in te plannen voor de verrichting van het nodige onderhoud. Wij halen de machine op en geven deze een onderhoudsbeurt. U krijgt hem vervolgens voor de start van het seizoen weer in topconditie terug. Zo blijft u van alle gemakken voorzien.

Service
Naast onderhoud bent u voor snelle service ook bij ons aan het juiste adres. Bij problemen met uw robotmaaier komen wij zo snel mogelijk bij u langs voor reparatie op locatie of in onze werkplaats. Wij beschikken over een testterrein waardoor wij uw machine 100% in orde kunnen retourneren.