Winteronderhoud

Winterbeurt

Wilt u uw robotmaaier volgend maaiseizoen weer zonder problemen gebruiken? Dan adviseren wij u om deze aan te melden voor een jaarlijkse winterbeurt. In het najaar hebben wij een actie om uw tuinmachines tegen een gereduceerd tarief op te halen en terug te brengen, zodat hij in het voorjaar weer startklaar is. We kijken uw robotmaaier dan geheel na en zorgen ervoor dat deze weer in perfecte conditie verkeert.

Gratis haal- en brengservice

Indien u niet in de gelegenheid bent om uw machine zelf te brengen voor de winterbeurt, hebben wij een speciale haal- en brengservice. De gratis haal- en brengservice geldt van november tot en met maart (binnen een straal van 20km). Voor meer informatie of om direct een afspraak te maken, kunt u contact met ons opnemen.

Winteronderhoud

Meestal staat een robotmaaier gedurende de winter stil. Dit zien wij als een uitstekende tijd om een winter onderhoudsbeurt te plegen. U kunt de robotmaaier voor de winterbeurt bij ons afgeven in de werkplaats of gebruik maken van onze Haal & Breng service in het najaar en voorjaar.

Tijdens deze winterbeurt worden alle functies van uw robotmaaier gecontroleerd en waar nodig worden onderdelen vervangen. Hierdoor komt u in het voorjaar niet voor verrassingen te staan als u de robotmaaier weer in gebruik stelt.

Tijdens de onderhoudsbeurt worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • De robotmaaier wordt grondig schoongemaakt.
    We controleren de robotmaaier op slijtage en speling. Bewegende delen worden zo nodig gesmeerd.
  • De robotbehuizing wordt gecontroleerd op water lekkage naar de elektronische componenten.
  • De robotmaaier krijgt zo mogelijk een software update.
  • De messen worden gecontroleerd en indien nodig, in overleg met u, vervangen. Let op: de messen kunnen tegenwoordig niet meer geslepen worden, de messen raken dan verzwakt en gaan inscheuren. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties, onbalans in de maaimotoren en verlies van garantie.
  • Indien u kiest voor winterstalling dan wordt de robot door ons opgeladen en gedurende de winter droog en warm opgeslagen.
  • De belangrijkste onderdelen van de robot worden door ons getest.

Mocht u storingen of problemen hebben met uw robotmaaier of met de begrenzingsdraad, dan kunt u dat gelijk vooraf aan de winterbeurt vermelden, zodat wij dit voor u kunnen verhelpen.

Mochten er reparaties nodig zijn die buiten de onderhoudsbeurt vallen, waarvan de kosten hoger zijn dan 25 euro, dan nemen we contact met u op.

Stalling

U kunt er voor kiezen om uw robotmaaier in onze winterstalling te plaatsen. Uw robotmaaier wordt dan vorstvrij gestald en de accu’s worden meermaals opgeladen om ze in goede conditie te behouden.

Indien u van onze winterstalling gebruik wilt maken, kunnen we in het najaar uw robotmaaier ophalen, een service beurt verzorgen en in onze winterstalling opbergen.

In het voorjaar brengen we uw robotmaaier terug en installeren we de robotmaaier. Zo zorgen we ervoor dat u weer klaar bent voor een nieuw maaiseizoen.

Aanmelden winteronderhoud

Vul hieronder de gevraagde gegevens in zodat wij terug kunnen bellen/mailen om een afspraak te maken.