Onderhoud

Onderhoud & reparatie

Grasrobots.nl heeft een team van experts dat snel en vakkundig het onderhoud en reparatie van uw robotmaaier verricht. Ook voor veranderingen van de instellingen van uw robotmaaier staan wij klaar.
Ondersteuning
Ondersteuning
Onderhoud &
reparatie
Onderhoud &
reparatie
Zelf onderhoud
Zelf onderhoud

Eigen servicedienst

Bij storing of stilstaan van de robotmaaier is het van belang dat deze snel en vakkundig gerepareerd wordt. Ook dan bent u bij Grasrobots.nl aan het juiste adres. Bij problemen met uw robotmaaier komen wij zo snel mogelijk bij u langs voor reparatie op locatie of in onze werkplaats. Wij beschikken over een testterrein waardoor wij uw machine 100% in orde kunnen retourneren.
+31(0)626396256
info@grasrobot.nl

Onderhoud

Om 100% werking te kunnen blijven garanderen, bieden we ook nazorg in de vorm van onderhoud. Het is aan te bevelen om uw robotmaaier aan het einde van ieder maaiseizoen een onderhoudsbeurt te geven zodat de robotmaaier in het volgende maaiseizoen weer een perfect resultaat aflevert.

Wanneer u een robotmaaier bij ons aanschaft, krijgt u aan het einde van het maaiseizoen een bericht waarin wij voorstellen om een afspraak in te plannen voor de verrichting van het nodige onderhoud. Wij halen de machine op en geven deze een onderhoudsbeurt. U krijgt hem vervolgens voor de start van het seizoen weer in topconditie terug. Zo blijft u van alle gemakken voorzien.

Ondersteuning

Wilt u de instellingen van uw robotmaaier aanpassen voor een betere werking of vanwege verandering van uw tuin/gazon? Ook dan staat ons team van experts graag voor u klaar om instellingen aan te passen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Zelf onderhoud plegen

U kunt zelf ook een aantal dingen controleren en doen ter onderhoud van uw robotmaaier:

Messen

Controleer wekelijks de messen op mogelijk vuil, draadjes die om de as zijn gewikkeld of schade door steentjes of tuingereedschap. De messen van uw robotmaaier moeten van tijd tot tijd worden vervangen. Hierover adviseren en informeren wij u graag.

Batterij

Om de levensduur van de accu te verlengen, kunt u het maaiterrein controleren. Door objecten van het maaiterrein te verwijderen die schade kunnen veroorzaken aan de messen, zorgt u ervoor dat de robotmaaier zo weinig mogelijk hinder ondervindt tijdens zijn werking. Controleer het maaiterrein ook regelmatig op de hoogte van het gras.

Reinigen

Door de robotmaaier eens per maand te reinigen met een vochtige doek, verlengt u de levensduur van de robotmaaier. Verder is het verstandig om tijdig eventuele grasresten van de wielen, uit het maaihuis en het laadstation te halen.

winterseizoen

Zodra het in het winterseizoen (meestal vanaf oktober/november) niet meer nodig is dat het gras gemaaid wordt, is het aan te bevelen om de robotmaaier op een droge, vorstvrije plaats te zetten.