voordelen

Gemak

Het grootste voordeel van een robotmaaier is het gemak dat u ervoor terug krijgt. Een robotmaaier zorgt voor een mooi en strak gazon. De robotmaaier houdt dit voor u bij en u hoeft daarvoor niets te doen.

Nog meer voordeel

Afhankelijk van de instelling maait een robotmaaier het gras zo’n 3 tot 5 keer per week waardoor de kwaliteit van een gazon vaak zichtbaar verbetert. Door het frequente maaien heeft u altijd een kort gemaaid en net gazon. Een bijkomend voordeel is dat door het frequente maaien de dichtheid van het gras ook toeneemt. Dit doet de groei van nieuwe uitlopers en grassprieten stimuleren. Het frequente maaien zorgt er tevens voor dat onkruid en mos geen kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Grote besparingen

Robotmaaiers verlagen de kosten van het gazonsonderhoud aanzienlijk. Niet alleen verlagen ze arbeids- en onderhoudskosten tot ongeveer 80%, maar ook verlagen ze uw brandstofkosten omdat ze op elektriciteit worden aangedreven.

Robotmaaiers zijn 100% natuurlijk: ze maken het opvangen, opslaan en weggooien van gemaaide grasresten overbodig doordat ze de fijngesneden grasdeeltjes verspreiden over het gazon en daarmee het gras voeden.

Nog een groot voordeel is dat een robotmaaier u enorm veel tijd bespaart. Bij een gazon van 500 m2 bespaart de robotmaaier u circa 32 uur op jaarbasis.

Een robotmaaier is de perfecte oplossing!

Waarom robotmaaien? Het voornaamste voordeel ligt voor de hand: robotmaaiers geven u gemak en besparen u veel tijd. Er zijn echter nog meer voordelen:
 • Geen fysieke inspanning;
 • Mulchsysteem: de gemaaide grassprieten dienen als meststof voor het gazon;
 • Vergroting van de verdichting en kwaliteit van het gazon door continu maaien dankzij de mulch functie;
 • Het grasafval hoeft niet te worden weggegooid;
 • Tijdbesparing, want maaien gaat automatisch;
 • Milieuvriendelijk (geen uitlaatgassen, geen gebruik van kunstmeststoffen);
 • Goedkoop onderhoud (elektriciteitskosten etc.) en schoonmaken;
 • Elektriciteitsverbruik aanzienlijk lager dan bij elektrische grasmaaiers;
 • Laag bedrijfsvolume: meestal onder 60 dB;
 • Mollen worden zonder chemicaliën door de robotmaaier uitgedreven;
 • Mensen die allergisch zijn voor gras komen niet direct in contact met de allergene stoffen;
 • Bodem hoeft minder vaak bemest te worden.

Geen maaiafval

Geen maaiafval

Robotmaaiers verzamelen geen maaiafval. In plaats daarvan maait een robotmaaier het gras zo fijn, dat het versnipperd wordt en als bemesting dient voor uw gazon.

Stiller

Stiller

Een robotmaaier doet het maaiwerk zonder veel geluidshinder te veroorzaken. U kunt dus gerust buiten zijn terwijl de robotmaaier zijn werk doet.

Voordeliger

Voordeliger

Naast tijd kan de robotmaaier u ook geld besparen. Normale grasmaaiers verbruiken namelijk meer brandstof en zijn duurder in het onderhoud.

Robotmaaiers voor elke tuin

Een ander voordeel van robotmaaiers is dat u het gemaaide gras niet meer hoeft af te voeren. De meeste robotmaaiers hebben een mulchfunctie waardoor ze het gemaaide gras in hele kleine snippers over uw gazon verspreiden. Hierdoor hoeft u het gras zelf niet meer af te voeren, bovendien vormen deze kleine grassnippers ook een natuurlijke bemesting voor uw gazon.

Nog een voordeel van een robotmaaier is dat u geen zichtbare banen en sporen in uw gazon krijgt. Omdat ze licht zijn, laten ze geen sporen achter. En omdat een robotmaaier het gras elke keer in een ander willekeurig patroon maait, zullen er ook geen zichtbare banen in uw gazon ontstaan.

Tenslotte zijn robotmaaiers energiezuinig en maken ze weinig lawaai in vergelijking tot bijvoorbeeld benzinemaaiers of elektrische grasmaaiers.