werking

Werkt volledig zelfstandig

Een robotmaaier is een automatische grasmaaier die zelfstandig uw gazon maait in een willekeurig patroon en zorgt voor een perfect gemaaid gazon. Een robotmaaier werkt volgens een ingesteld schema op vaste tijden. Dagelijks maait de robotmaaier het gras enkele uren, afhankelijk van de grootte van uw gazon.

De robotmaaier maakt een willekeurig patroon, waardoor hij na enkele dagen op alle plaatsen geweest is. Zo weet de robotmaaier het gras altijd op de juiste lengte te houden.

Middels een begrenzingsdraad rond het gazon weet de robotmaaier via de sensoren precies hoe hij binnen uw tuin/gazon moet blijven.

Een robotmaaier werkt op een accu die opgeladen wordt in een laadstation. Wanneer de accu leeg is, dan rijdt hij zelf terug naar het laadstation waar hij opgeladen wordt. Zodra de accu weer vol is, dan start de robotmaaier weer met maaien.

Lees hier hoe u de robotmaaier installeert

Gazon en maaicapaciteit

Gazon en maaicapaciteit

Een robotmaaier kan een gazon maaien tot 20.000 m2. De grootte en de vorm van het gazon, de aanwezigheid van obstakels (bomen en plantvakken) en eventuele smalle doorgangen zijn bepalend voor de keuze tussen een klein type of een meer geavanceerdere robotmaaier. Meerdere robotmaaiers in een tuin, of op één gazon zijn uiteraard ook mogelijk.

Prachtig maairesultaat

Het gras wordt gemaaid met een vast mes of 3 scheermesachtige messen, welke eenvoudig te vervangen zijn. Deze vlijmscherpe messen zorgen voor een perfect resultaat op een energiebesparende manier.

Door het onregelmatige maaipatroon wordt het gras vanuit verschillende richtingen gemaaid, waardoor een egaal tapijtachtig effect ontstaat. Een robotmaaier heeft een integraal mulch-systeem, zodat het gras heel fijn wordt gesneden en tevens een natuurlijke bemesting voor uw gazon vormt.

Waarom Grasrobot.nl

0
+
Installaties
0
%
Tevreden klanten

Robotmaaier met begrenzingsdraad

De begrenzingsdraad ligt rond het gazon en is verbonden met het laadstation. Er wordt een signaal door de draad gestuurd waardoor de sensor van de robotmaaier weet wanneer hij er overheen rijdt. Zo weet de maaier precies waar de rand van het gazon zich bevindt.

Robotmaaier met begrenzingsdraad

De begrenzingsdraad ligt rond het gazon en is verbonden met het laadstation. Er wordt een signaal door de draad gestuurd waardoor de sensor van de robotmaaier weet wanneer hij er overheen rijdt. Zo weet de maaier precies waar de rand van het gazon zich bevindt.

Zonder begrenzingsdraad

Het Epos (Exact Positioning Operating System) van Husqvarna biedt de mogelijk om te maaien zonder gebruik van een begrenzingsdraad.De begrenzings- of perimeterdraad is bij de meeste robotmaaier nodig om dat dan de robotmaaier weet waar hij wel en niet mag maaien.

Het Epos systeem werkt mete een virtuele grensdraad. Op deze manier weet hij waar hij wel of niet moet maaien. De Automower Epos staat in verbinding met vele satellieten in de ruimte. Door het baken dat wij op de grond kunnen gebruiken voor het gebruik van automowers.

Door het ontbreken van de grensdraden is het zeer eenvoudig om een ​​​​Automower Epos flexibel in te zetten. Dit maakt het Epos systeem zeer interessant voor gebruik op sportvelden, bedrijfsterreinen, golfbanen en bedrijfstuinen. Door het gebruik van de Epos technologie is het zeer eenvoudig om het werkgebied van de Automower Epos aan de passagier aan de omstandigheden. Met uw eigen smartphone is het kinderlijk eenvoudig om de Automower epos in te stellen waar ter wereld u ook gebogen.

Zo wordt het gras gemaaid door uw robotmaaier

Onder de robotmaaier bevindt zich een draaischijf waaraan de messen bevestigd zitten. Als de robotmaaier zijn werk doet, dan draaien de messen rond onder de maaier. Op het apparaat kunt u eenvoudig de hoogte instellen waarop u het gras wil maaien.

Waarom een robotmaaier?

Eenvoudige bediening

Een robotmaaier is uitgerust met een reeks handige functies die optimale prestaties combineren met vrijheid voor de gebruiker. De eenvoudige menustructuur en display maken het gebruik en het programmeren net zo gemakkelijk als het gebruik van een mobiele telefoon.

Timerfunctie

De maaitijd is afhankelijk van de grootte en vorm van het gazon en kan eenvoudig ingesteld worden door middel van een timer. De robotmaaier werkt zelfstandig op tijden die u heeft ingesteld.

Botssensoren

Als de robotmaaier in aanraking komt met een obstakel zoals een muurtje of een boom, dan worden de botssensoren geactiveerd. De maaier weet dan dat hij niet verder kan en kiest een andere richting.

Automatisch opgeladen

De robotmaaiers vinden automatisch hun weg terug naar het laadstation. Ze laden gedurende circa 60 minuten op en gaan daarna weer verder met maaien. U hoeft daar niets voor te doen.
Gazon en maaicapaciteit

Separaat gebied maaien

Het is mogelijk om met een robotmaaier een separaat gebied te maaien. U heeft de mogelijkheid om twee afzonderlijke gebieden met de begrenzingsdraad te verbinden. Zo vindt de robotmaaier zijn weg van het ene deel van de tuin, naar het andere deel.

Meerdere zones

Veel robotmaaiers zijn inmiddels in staat om meerdere zones te maaien, zonder uw hulp. Door het pad af te bakenen met begrenzingsdraad en de machine goed in te stellen, weet de robotmaaier dat hij zich moet verplaatsen naar een andere zone.